• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За травень окупанти могли вивезти понад 180 тис.т українського зерна
    Опубликовано: 2022-06-25 15:51:00

    За травень окупанти могли вивезти понад 180 тис.т українського зерна

    За травень і початок червня окупанти могли вивезти більше 180 тис. т українського зерна із Херсонської, Донецької, Запорізької та Луганської областей в Крим, а потім відправити в Сирію.

    Про це повідомляють журналісти Радіо Свобода.

    Як зазначається в розслідуванні, лише за травень за допомогою супутникових знімків Planet Labs нарахували прибуття до морського порту Севастополя 12 вантажних суден.

    «На основі даних сервісу Marine Traffic та відповідно до аналізу експертів з морського транспорту, виходячи з розрахунку місткості суден та за умов їхнього повного завантаження, загарбники могли вивезти понад 180 тисяч тонн зерна», — зазначається в розслідуванні.

    Зерно вивозять, в основному, в Сирію, яка використовується рф як певний аграрний хаб для краденого із України зерна.

    «І, власне, росія, згідно з договорами, які вони між собою мають, зобов’язана постачати до Сирії близько 1 млн т зернових. Тому росія виконує це за рахунок України, грабуючи і вивозячи українське», — розповів заступник голови громадської спілки «Всеукраїнська аграрна рада» Денис Марчук.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.