• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До Іспанії прибула перша партія українського зерна за маршрутом через Балтійське море
    Опубликовано: 2022-06-14 16:03:59

    У понеділок рано вранці в порт на північному заході Іспанії прибуло судно з 18 тисячами тонн української кукурудзи. Судно йшло по новому маршруту через Балтійське море.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

    Вантажне судно Alppila, що перевозило кукурудзу, прибуло в іспанський порт А-Корунья і має бути розвантажено до вівторка.

    "Це перша партія українського зерна, яка досягла північного заходу Іспанії по морю, використовуючи новий морський маршрут, відкритий в Балтійському морі, щоб уникнути блокади російським флотом портів України на Чорному морі з початку війни", - йдеться в заяві групи виробників кормів для тварин під назвою Agafac.

    За словами директора компанії Бруно біде, прибула партія допоможе відновити можливість імпорту з України.

    Він сказав, що регіональна група виробників кормів для тварин з Галісії Agafac зазвичай імпортує 40% кукурудзи з України в період з січня по червень кожного року, що є частиною загального обсягу в 1 мільйон тонн кукурудзи, який вона щорічно імпортує для корму худоби.

    У заяві Agafac говориться, що Партія кукурудзи виїхала із Західної України на вантажівках до Польщі і Румунії, після чого була занурена на корабель в польському порту Свіноуйсьце в Балтійському морі.

    ВАЛЕРІЯ ПОЛІЩУК

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.