• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Якщо Україна не зможе експортувати продовольство, світ чекає голод і політичний хаос, - Зеленський
    Опубликовано: 2022-06-14 12:07:09

    Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо Україна не зможе експортувати продовольство, світ очікує голод і державні перевороти в багатьох країнах. Про це Зеленський сказав , виступаючи на Азіатському саміті з безпеки Shangri La Dialogue.

    "Якщо ми не зможемо експортувати наше продовольство, якого дуже не дістає на світовому ринку, світ зіткнеться з гострою та важкою продовольчою кризою та голодом у багатьох країнах Азії та Африки. Нестача продовольства неодмінно призведе до політичного хаосу, який може призвести до повалення урядів багатьох країн, вигнання безлічі політиків", - сказав Зеленський.

    За його словами, світ міг би забезпечити реформу ООН, щоб усі держави світу дотримувалися міжнародного права та щоб ніхто не порушував світовий порядок.

    "Система ООН, і зокрема рада безпеки ООН сьогодні не дають справедливого представництва для більшості народів світу. Голос цілих регіонів планети часто не може бути почутий саме тоді, коли це життєво важливо", - зазначив президент.

    Нагадаємо, проблема розблокування морського експорту України через загрозу всесвітнього голоду перебуває у фокусі уваги світових лідерів, залишаючись невирішеною, вже понад два місяці.

    Тим часом Європа  чекає приблизно 150 тисяч мігрантів з Африки та Близького Сходу до кінця цього року. Така хвиля, за прогнозами, може бути спровокована продовольчою кризою і голодом, що очікується, через війну в Україні.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.