• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Набрало чинності зупинення дії митних тарифів на імпорт українських товарів у ЄС
    Опубликовано: 2022-06-20 09:10:25

    Набрало чинності зупинення дії митних тарифів на імпорт українських товарів у ЄС

    Офіційний журнал Європейського Союзу опублікував постанову про скасуваня імпортних митних тарифів на весь український експорт строком на один рік. Таким чином, рішення про зупинення дії торговельних бар’єрів набрало чинності.

    Згідно з опублікованим текстом документа, ЄС має намір прискорити розвиток тіснішого співробітництва для подолання негативних економічних наслідків вторгнення Російської Федерації в Україну.

    «Необхідно та доцільно стимулювати торговельні потоки та надавати поступки у формі заходів щодо лібералізації торгівлі для всіх товарів відповідно до прискорення скасування митних тарифів у торгівлі між Європейським Союзом та Україною», – зазначено в документі.

    Постанова про зупинення дії імпортного мита для української продукції ЄС ухвалив 24 травня 2022 року.

    Раніше США на рік зупинили дію тарифів за розділом 232 на імпорт сталі з України.

    Велика Британія також достроково скасувала всі мита та квоти на ввезення продукції українського виробництва для підтримки економіки країни у воєнний час. У 2021 році експорт української продукції до Британії становив $1,1 млрд, що на 62,4% більше у порівнянні з 2020 роком.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.