• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початку червня Україна експортувала майже 72 тисяч тонн соняшникової олії
    Опубликовано: 2022-06-20 12:39:11

    З початку червня Україна експортувала майже 72 тисяч тонн соняшникової олії

    З 1 по 8 червня 2022 року Україна експортувала майже 72 тис. тонн соняшникової олії та 5,6 тис. тонн соєвої. Найбільш активні поставки соняшникової олії були у напрямку Туреччини — майже 16 тис. тонн, Польщі — 15,6 тис. тонн та Франції — 7 тис. тонн.

    Щодо соєвої олії, то левова частка її експорту прийшлася у напрямку Польщі — туди відправлено 4,4 тис. тонн продукції.

    Також за цей період на зовнішні ринки було поставлено близько 21,7 тис. тонн соняшникової макухи та шроту. Соєвої макухи та шроту було експортовано 6,4 тис. тонн.

    У вказаному періоді на експорт також було відправлено близько 126,6 тис. тонн насіння соняшнику та 14,2 тис. тонн соєвих бобів. Найбільший об’єм соняшника у червніі експортували до Болгарії — 58,7 тис. тонн. До Румунії було направлено 28,4 тис. тонн олійної, а до Туреччини — 24,4 тис. тон.

    Найбільший обсяг соєвих бобів в червні екпортовано у напрямку Туреччини — 3,9 тис. тонн. Також до трійки найбільш активних напрямків увійшли Польща та Німеччина — майже 3,2 тис. тонн і 2,3 тис. тонн сої відповідно.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.