• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Укргідрометцентрі розповіли про стан посівів в Україні
    Опубликовано: 2022-06-12 12:05:44

    Агрометеорологічні умови травня за впливом на с/г культури були неоднорідними по території, залежали від температурних умов та дощів і в цілому оцінювалися як задовільні, для озимих культур — переважно сприятливі.

    Про це йдеться в агрометеорологічному бюлетені Укргідрометцентру.

    Зазначається, що, попри дефіцит травневих опадів, завдяки помірному, часом прохолодному температурному фону, витрата вологи із ґрунту була помірною.

    «Лише в Одеській, Херсонській областях, в окремих районах центральних областей, зволоження метрового шару ґрунту погіршилося до незадовільних показників для подальшої вегетації озимих. На деяких площах розпочалося передчасне колосіння озимини», — акцентується у повідомленні.

    Додається, що у південних районах Одеської області триває ґрунтова засуха не тільки під озимими, а й під ранніми ярими зерновими. Проте під теплолюбними культурами (кукурудза, соняшник) зволоження орного шару ґрунту ще було переважно на задовільному та достатньому рівні.

    «У західних областях відсутність протягом двох декад травня ефективних опадів, низька відносна вологість повітря та вітри сприяли подальшому висушуванню верхнього (0-10 см) шару ґрунту. В більш глибоких шарах ґрунту запаси вологи залишалися в межах задовільних, достатніх та добрих для росту та розвитку рослин», — зазначили в Укргідрометцентрі.

    Уточнюється, що малосприятливим агрометеорологічним фактором упродовж декади залишався недобір ефективного тепла, який несприятливо впливав на ріст і розвиток теплолюбних с/г культур, особливо у поєднанні зі слабко зволоженим верхнім шаром ґрунту.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.