• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні аграрії розглядають можливість використання кукурудзи замість вугілля
    Опубликовано: 2022-06-08 13:08:28

    Через блокування портів та неможливість аграріям продати зерно кукурудзи, деякі українські підприємства розглядають варіант його спалювання. Про це повідомляє biz.today.ua, пише    agronews.ua.

    «Аграрії абсолютно свідомо розглядають такий варіант із зерном кукурудзи. Воно було зібране, висушене та засипане в елеватори ще торік. Цьогоріч за два місяці вже піде новий врожай зернових, а зберігати його ніде, адже майже всі елеватори стоять повні неспроданого зерна», — зазначається у повідомленні.

    Зазначається, що такий варіант розглядають у господарстві «Баришівська зернова компанія», де мають проблеми зі збутом до 20 млн т кукурудзи врожаю 2021 року.

    За словами комерційного директора Таїра Мусаєва, у фермерів буде два рішення. Перше — лишити кукурудзу в полі до кращих часів, наприклад, до березня-квітня. Але від зимового зберігання на корені змінюється хімічний вміст зерна кукурудзи. В ньому з’являються афлатоксини. Другий спосіб частково може розв’язувати проблеми з енергоносіями.

    «Другий варіант — рішення непопулярне, але його можна розглядати. Україна через порти з 2014 р. імпортувала вугілля, а оскільки вони зараз заблоковані, то проблема з’явиться з початком опалювального сезону. Тому одним із рішень може бути заміна вугілля на кукурудзу, звісно, де це можливо зробити», — каже топменеджер.

    Додається, що для цього кукурудзу будуть спалювати. І, таким чином, кукурудзяним зерном можна буде замінити нестачу вугілля в Україні внаслідок заблокованих портів.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.