• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В українського зерна нова проблема – затор на 100 суден біля румунського Дунаю. Як урятувати український експорт
    Опубликовано: 2022-06-08 12:56:46

    В українського зерна нова проблема – затор на 100 суден біля румунського Дунаю. Як урятувати український експорт

    Румунія не встигає оформляти судна, що йдуть за українським зерном. Це спровокувало багатоденний затор у Чорному морі біля Дунаю. Як розблокувати український експорт?

    Близько 100 суден стоять у Чорному морі біля румунського порту Суліна, чекаючи проведення через Сулінський морський канал. Це найзручніший і найглибший шлях до дунайських портів України, Румунії та Молдови.

    Майже третина суден, що застрягли, мають вивезти українські зернові вантажі з українських портів на Дунаї. «У Румунії не вистачає лоцманів для проведення суден каналом, бо вони не були готові до збільшення українського вантажного трафіку», – описує причину виникнення затору засновник консалтингової компанії The Charterers Олег Солодухов.

    Україна через морські порти експортувала понад 70% усіх вантажів на загальну суму близько $47 млрд. Після початку повномасштабної війни, розвʼязаної Росією, всі українські порти, окрім дунайських, припинили роботу. Останні переорієнтували на себе частину експорту.

    Через війну українські порти на Дунаї збільшили кількість вантажовідправлень у чотири рази, каже заступник міністра інфраструктури Юрія Васькова. Тепер, за даними Мінагрополітики, на них припадає 24% експорту.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.