• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено користь генномодифікованих помідорів
    Опубликовано: 2022-06-04 10:05:51

    Модифікація генів рослин може стати порятунком для людства, адже населення планети зростає, як і ризики для продовольчої безпеки. Деякі ГМО-культури можна вирощувати у більш суворих умовах, вони менш вибагливі та стійкіші до шкідників. Також вони дозволяють отримувати більші врожаї – усе залежить від змін, яких зазнали гени. Крім того, генна модифікація може зробити продукти кориснішими. Про це повідомляє AgroTimes, пише agronews.ua.

    Науковці з британського Дослідницького парку Норвіч створили томати, які мають підвищену концентрацію вітаміну D. Дефіцит цього елемента негативно відображається на здоров’ї. Нестачі вітаміну D відчуває близько 1 млрд людей. Саме тому, поява нових продуктів з його підвищеним вмістом є досить актуальною.

    “Провітамін D3 синтезується різними рослинами, зокрема томатами, переважно у листках. Вчені редагували ген і виявили, що D3, який раніше виявляли лише у зелених плодах, тепер є й у стиглих модифікованих. Кількість провітаміну D3 в стиглому ГМО-томаті середнього розміру може сягати 30% добової потреби у зелених плодах і 20% – у червоних. Ще збільшити вміст провітаміну можна шляхом висушування червоних плодів на сонці. У всіх інших аспектах ГМО-рослини не відрізняються від звичайних”, – повідомляє AgroTimes.

    Рослини є хорошими системами для продукування нових речовин, зокрема тих, що використовують у медицині. Досліди з генної модифікації рослин допомагають у створенні ліків та вакцин.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.