• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перспективи розблокування морського експорту Чорним морем вже є, — Офіс президента
    Опубликовано: 2022-05-26 11:09:33

    Україна обговорює з партнерами питання розблокування морського експорту Чорним морем, і деякі перспективи щодо цього вже з'явилися.

    Про це заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма під час дискусії в Українському домі в Давосі увечері 24 травня.

    "Я думаю, що зараз є деякі перспективи, що це питання може бути вирішене. Але наразі ми ще не бачимо чітких шляхів до дати, коли Чорне море буде відкрито. Така поточна ситуація", - сказав він.

    Шурма нагадав, що Україна експортує до 150 млн тонн товарів, з яких основна частина – від 90 до 100 млн тонн – зернові та інша аграрна сировина.

    "Пропускна спроможність залізниці на захід, на жаль, становить лише 1/10 від цього. З проєктами, які ми зараз реалізуємо, можливо, ми зможемо збільшити її вдвічі-втричі. Нам потрібен якийсь час для цього протягом трьох-шесті місяців. Але що це означає? Це означає, що 50-60-70 млн тонн урожаю не буде вивезено з України", - пояснив заступник глави ОП.

    Нагадаємо, Великобританія веде переговори з союзниками щодо відправлення кораблів до Чорного моря для захисту вантажних кораблів з українським зерном.

    Ілля Требор

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.