• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Учені вперше в історії виростили рослини у ґрунті з Місяця
    Опубликовано: 2022-05-28 13:01:22

    Вирощування рослин в космосі не є новиною. На Міжнародній космічній станції вже вирощували перець, нут та деякі інші культури. Утім, це все робили у спеціальних камерах з допомогою земного ґрунту і спеціального догляду. Цього ж року американські учені з Інституту харчових та сільськогосподарських наук Флориди уперше виростили рослини у ґрунті з Місяця/Насіння рослини-родича крес-салату посадили в зразок ґрунт, який прибув на Землю ще 50 років тому з місією “Аполлон”. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

    Насіння салату проросло вже за два дні. Проте вже після першого тижня через жорсткість та інші властивості місячного ґрунту дрібні рослини почали розвиватися повільніше, ніж розсада у звичайному земному ґрунті. Більшість місячних рослин зів’яли.

    Дослідники припускають, що чим довше ґрунт піддавався впливу космічної радіації та сонячного вітру на Місяці, тим гірше на ньому приживаються рослини.

    Попри це, такий експеримент – один із перших кроків у освоєнні Місяця. Поява можливості вирощування рослин на природному супутнику Землі наближає момент часткового переселення людей на Місяць, або вирішення проблем з продовольством на Землі.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.