• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо корисні властивості редиски
    Опубликовано: 2022-05-21 11:07:44

    Редис є однією з найпоширеніших культур, які вирощують на городах та дачних ділянках в Україні. У їжу можна вживати і коренеплоди, і зелене бадилля цієї рослини. Речовини, що містяться в його складі, мають ряд корисних властивостей для різних систем організму і допомагають у профілактиці багатьох захворювань, пише Lhealth.info, пише  agronews.ua.

    Боротьба із зайвою вагою
    Редис є добрим джерелом вітаміну С (15–40 мг на 100 г продукту). Одна порція цього овочу вагою 85 г забезпечує 20% добової дози кальцію, що рекомендується. Редиска також містить пектин і пентозани. При цьому редис низькокалорійний, тому включення цього продукту до раціону дозволяє отримати корисні речовини без ризику зайвої ваги, підтверджує дослідження.

    Зміцнення серцево-судинної системи
    Редиска яскраво забарвлених сортів багата антоціанами. Це рослинні глікозиди, що надають позитивний вплив на стан серцево-судинної системи. Вчені з’ясували, що вміст вітаміну С у редисі підкріплює цей ефект.

    Нормалізація рівня цукру в крові
    Завдяки вмісту клітковини редис при вживанні не викликає різких стрибків рівня глюкози в крові, підтверджує дослідження. Ця рослина містить глюкозинолат та ізотіоціанат, які нормалізують цукор. З огляду на це редис можна вживати в їжу діабетикам.

    Підтримка здоров’я печінки
    У редисі, як і в інших представниках сімейства хрестоцвітих, міститься індол-3-карбінол. Експерти з’ясували, що ця речовина має антиоксидантний ефект, сприяє виведенню токсинів та захищає печінку від пошкоджень.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.