• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо головну проблему для вивозу агропродукції з України до Польщі
    Опубликовано: 2022-05-13 15:02:20

    Польська вантажна залізнична компанія Cargo назвала проходження санітарно-ветеринарного контролю на кордоні основною проблемою для транспортування аграрної продукції з України. Про це йдеться у відповіді пресслужби PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa (PKP LHS) на інформаційний запит видання Rail.insider, пише agronews.ua.

    В компанії зазначили, що на польському боці задіяні ще не всі перевантажувальні потужності.

    Прессекретар PKP SA Міхал Стілгер запевнив, що PKP перебуває в постійному контакті з «Укрзалізницею» і на постійній основі аналізує ситуацію на кордоні.

    Він пояснив, що за технічний бік обслуговування вантажних перевезень у групі PKP відповідають компанії PKP Cargo та PKP LHS, а також їхні «дочірні компанії та інші пов’язані організаційні одиниці».Міхал Стілгер

    «З погляду PKP Cargo великим викликом у зв’язку зі збільшенням перевезень зерна є можливості перевірки ветеринарними службами на кордоні. Це випливає з наявних процедур — без згоди цих служб на територію Польщі не може потрапляти вантаж із зерном чи іншою сільськогосподарською продукцією незалежно від її розміру».

    Він наголосив, що PKP LHS перебуває в постійному цілодобовому зв’язку з представниками «Укрзалізниці» щодо поточної ситуації та планування перевезень.

    «Нагромадження вантажів на Західній Україні стало наслідком перенаправлення всіх перевезень, які раніше здійснювалися морським транспортом, на залізницю, а також вантажів, які внаслідок війни знаходяться на портових складах. PKP LHS має місця, пристосовані для ефективного перевантаження цих вантажів, а також постійну базу партнерів, які надають автомобільний або залізничний рухомий склад для подальших перевезень після перевантаження з вагонів широкої колії. Потужності всіх перевантажувальних терміналів ще не повністю задіяні», — наголосили в компанії.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.