• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на продовольство трохи знизилися після історичного максимуму в березні
    Опубликовано: 2022-05-09 12:05:40

    Світові ціни на продовольство в квітні трохи знизилися після рекордного максимуму в березні. Але глобальна продовольча безпека залишається проблемою через складні ринкові умови

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН).

    Індекс цін на продовольство ФАО склав 158,5 пунктів, що на 0,8% нижче, ніж у березні.

    "Невелике зниження індексу є довгоочікуваним полегшенням, особливо для країн з низьким рівнем доходу і дефіцитом продовольства, але все ж ціни на продовольство залишаються близькими до своїх недавніх максимумів, відбиваючи напруженість на ринку і створюючи загрозу глобальної продовольчої безпеки для найбільш вразливих верств населення", - сказав головний економіст ФАО Максимо Тореро Каллен.

    Хоча в місячному численні він знизився, квітневий індекс був на 29,8% вище, ніж роком раніше, частково через побоювання з приводу наслідків російського вторгнення в Україну.

    Індекс цін на зернові агентства впав на 0,7% у квітні після стрибка на 17% у березні. У той час як ціни на кукурудзу впали на 3,0%, ціни на пшеницю зросли на 0,2%. ФАО заявило, що на ціну пшениці впливають блокування портів в Україні і занепокоєння з приводу стану врожаю в Сполучених Штатах. Однак ці побоювання були частково компенсовані більшими поставками з Індії і більш високим, ніж очікувалося, експортом з Росії.

    Індекс цін на рослинну олію ФАО у квітні впав на 5,7%, оскільки нормування попиту призвело до зниження цін на пальмову, соняшникову та соєву олії.

    Ціни на цукор зросли на 3,3%, індекс цін на м'ясо виріс на 2,2%, індекс цін на молочні продукти додав 0,9%.

    ОЛЕКСАНДР БІЛОУС

    Інф. rbc.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.