• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На півдні України яровими культурами вже засіяно 150 тис. гектарів
    Опубликовано: 2022-04-24 13:04:59

    Станом на 24 березня в Україні  вже посіяно 150 тис. га ярових культур, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства.

    Основні культури, які зараз засіваються – це кукурудза, соя, соняшник, просо, гречка, овес та цукровий буряк.

    «Вже бачимо, що на Херсонщині, Одещині, Миколаївщині,  незважаючи ні на що, під українськими прапорами посівна розпочалася», – зазначив перший заступник міністра Тарас Висоцький.

    Він додав, що з огляду на ситуацію в країні, очікується зменшення площ посівів високомаржинальних культур, а саме соняшнику та кукурудзи, натомість збільшаться площі посівів простіших у виробництві культур, але важливих з точки зору продовольчої безпеки.  Насамперед це посіви гороху, ячменю та вівса.

    «Ці культури раніше були нішевими, але вони простіші  з точки зору технології, тим не менш, є важливими для харчування людей. Тому буде такий зсув від експортоорієнтованих культур – до культур продовольчих, для внутрішнього споживання», – зауважив перший заступник міністра.

    Також Тарас Висоцький наголосив, що через повномасштабне вторгнення площі посівів в Україні можуть зменшитися на  30%, що негативно відобразиться на продовольчій безпеці країн, які  імпортували  українську аграрну продукцію. Це приблизно 100 млн. людей країн Північної Африки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії.

    Нагадаємо, що Україна на сьогодні має достатньо запасів пшениці, олії, кукурудзи для забезпечення нашої продовольчої безпеки  на найближчий рік.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.