• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На початок весни у незадовільному стані перебуватиме не більше 12% озимих
    Опубликовано: 2022-04-24 11:02:46

    Впродовж зимового періоду озимина знаходилася переважно у стані зимового спокою навіть у періоди глибоких відлиг. Відрощування зразків рослин озимих культур (від 25 січня 2022 р.) показало задовільні результати перезимівлі – рослини майже у всіх зразках збереглися.

    Про це йдеться у прогнозі площ озимих культур у незадовільному стані на час відновлення вегетації озимих, підготованому «Укргідрометцетром», передає «ПроАгро Груп».

    Зазначається, що підвищена зрідженість (11-20 та 20-30% і більше) виявлена на слаборозвинених з осені посівах, які увійшли в зиму у фазах 3-го листка та сходів та були зрідженими внаслідок надзвичайно посушливих умов посівного періоду восени 2021 року.

    Розвиток весняних процесів (перехід середніх добових температур через 0 °С) цього року відбувся на півдні в останніх числах січня, на решті території – переважно 5- 7 лютого, що раніше середніх багаторічних строків на 15-25 днів. У крайніх південних та крайніх західних районах такий процес розпочався ще з початку січня. Станом на 21 лютого повноцінне відновлення вегетації зимуючих культур на півдні та місцями у центральних областях розпочалося у кінці другої декади лютого із підвищенням середніх добових температур повітря до +3-5 °С.

    Таким чином, за сполученням погодних умов осені, зими та початку весни озимі культури добре перезимували, проте період був досить тривалим і виснажливим, тому посіви потребуватимуть ретельного догляду.

    «За агрометеорологічними розрахунками очікується, що на початок активної весни загальна площа озимих культур у незадовільному стані (зріджені посіви, які потребуватимуть підсіву або пересіву) становитиме близько 0,9 млн. га або 12% від посіяних», – зазначили в «Укргідрометцентрі».

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.