• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через блокаду портів Україні знадобиться понад три роки, щоб вивезти врожай
    Опубликовано: 2022-04-20 13:06:01

    Щоб вивезти врожай, який вже є в Україні, в умовах блокади морських портів, знадобиться 40 місяців. Туку думку висловив акціонер та засновник компаній «ТІС» та «М.В. Карго» Андрій Ставніцер в ефірі «Радіо НВ», пише agronews.ua.

    За його словами, навіть у випадку налагодження логістики на західних кордонах, Україна не зможе вивозити більше ніж 600-800 тис. т зерна в місяць.

    «Єдиний варіант достатнього експорту — це море, але сьогодні жоден порт не працює. Укрзалізниця — великі молодці, але, навіть якщо вони стрибнуть вище своєї голови, не зможуть вивезти через західні переходи стільки зерна, скільки зараз лежить у нас у країні», — розповів бізнесмен.‎

    Він додає, що зараз в Україні 30 млн т лише зернових, не беручи до уваги руду, котуни, метал тощо. А це все мільярди доларів валютного виторгу, що можуть потрапити в Україну.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.