• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фермери поголівно відмовляються від кукурудзи
    Опубликовано: 2022-04-19 18:05:05

    Через війну українські аграрії вже змінюють структуру посівів. Значна частина сільгоспвиробників переорієнтовується на культури, які значно дешевші в посів. Про це сказав міністр агрополітики Микола Сольський в інтерв’ю на epravda.com, пише agronews.ua.

    «Структура посівів вже змінюється, і ми як Мінагро, це підтримуємо. Річ у тому, що значна частина аграріїв переорієнтувалася на культури, які дешевші при посіві, наприклад, ті ж самі ярий ячмінь та яра пшениця, посів якої відбувається зараз. Натомість посіви кукурудзи очевидно будуть зменшуватись», — зазначив міністр.

    Він додав, що змінилась поведінка аграріїв і порівнювати площі засіяних земель нема сенсу.

    «Є культури, які з гектара дають 2-3 тонни в середньому, такі як соя, соняшник, ріпак, а кукурудза, наприклад, дає 8-10 тонн за рік, але ціна різна. Зараз дуже багато агрокомпаній переходять на культури, які мають меншу врожайність на гектар, але коштують набагато більше, щоб потім мати менше проблем з логістикою. Від кукурудзи відмовляються на користь соняшника і сої», — додав Микола Сольський.

    За його словами, основні скорочення ще попереду. Буде затягнутий хід сівби через комендантську годину, логістичні проблеми, меншу кількість транспорту та людей. Також клімат буде коригувати.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.