• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світовий виробник кави Lavazza заявив про припинення роботи в Росії та призупинення продажів в Україні
    Опубликовано: 2022-04-15 09:05:48

    Відома італійська компанія-виробник кави Lavazza заявила, що ухвалила рішення призупинити всю свою діяльність у Росії, а також тимчасово призупинити розповсюдження продукції в Україні. Про це повідомляє Reuters.

    У компанії пояснюють, що Lavazza зіткнеться з "надзвичайно складним і важким" 2022 роком через зростання цін на сировину.

    "Насамперед рішення пов'язане зі зростанням цін на зелену каву, а також упаковку, енергоносії, логістику. Також мають значення ризики, що випливають із драматичної поточної геополітичної ситуації", — сказав генеральний директор Антоніо Баравалле.

    При цьому він додав, що зростання цін в основному було викликане проблемами з глобальним ланцюжком поставок та збитками від погодних явищ.

    До початку повномасштабної українсько-російської війни прогнози гендиректора були оптимістичнішими. Це, зокрема, було пов'язано зі збільшенням виторгу компанії на 11%, до 2,3 млрд євро, у 2021 році.

    Зазначимо, що європейські компанії, які постраждали від санкцій проти Росії, можуть отримати до 400 тисяч євро.

    Ці гроші мають допомогти тисячам компаній, які зіткнулися з перебоями у ланцюжках постачання через санкції. Крім того, компанії, які постраждали від високих цін на газ та електроенергію, можуть отримати допомогу, яка не перевищує 30% від витрат (максимум 2 млн євро).

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.