• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на картоплю в Україні суттєво впали
    Опубликовано: 2022-04-14 17:06:05

    Українські виробники картоплі знову змушені знижувати ціни на свою продукцію. На сьогоднішній день на українському ринку відзначається надмірна пропозиція картоплі. Більшість місцевих фермерів прагнуть якнайшвидше реалізувати цю продукцію, оскільки якість картоплі в сховищах продовжує стрімко погіршуватися. Про це повідомляє east-fruit.com, пише agronews.ua.

    “Зараз оптові ціни на картоплю в Україні опустилися до 4−10 грн/кг (0,14−0,34 $/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Головною причиною зниження цін на внутрішньому ринку стало збільшення пропозиції як імпортної, так і місцевої картоплі”, — йдеться в повідомленні.

    За словами операторів оптових компаній, зараз на українському ринку пропонується якісна торішня картопля виробництва Польщі. Причому ціни на імпортну продукцію озвучуються у такому самому діапазоні, як і на місцеву картоплю.

    На даний момент картопля в Україні вже коштує в середньому на 25% дешевше, ніж на початку квітня 2021 року. При цьому, враховуючи чималі обсяги цієї продукції на ринку, українські фермери не виключають можливості подальшого здешевлення в даному сегменті.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.