• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на томати рекордно зросли
    Опубликовано: 2022-04-14 14:02:34

    На ринках України вже з’явились помідори нового врожаю. Ціни на них варіюються в районі 85-120 грн/кг, коли на аналогічну дату минулого року вартість була у межах 50-65 грн/кг. Про це повідомляє  «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

    Як повідомляється, пропозиція томатів на українському ринку невелика. Тому  роздрібні мережі продовжують працювати з імпортними помідорами, які завозяться із Туреччини.

    «Суттєва різниця у сьогоднішніх цінах на перші українські помідори з тогорічними показниками пояснюється вищою вартість на турецькі овочі.  Наразі, гуртові ціни на імпортні помідори знаходяться у межах 70-75 грн/кг, коли торік, вони були меншими як мінімум у 2 рази й знаходились у діапазоні 23-35 грн/кг», — йдеться в повідомленні.

    За прогнозами фахівців, якщо надалі в Україні переважатиме тепла погода, то ціни на томати місцевого виробництва будуть поступово знижуватись. Але подібний розвиток ситуації буде ймовірний лише за умов стабілізації геополітичної ситуації в Україні та відсутності фактів окупації нових територій нашої держави російським агресором.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.