• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Запаси олії в індійських портах скоротилися
    Опубликовано: 2022-03-25 12:43:22

    Запаси олії в індійських портах скоротилися

    Імпорт пальмової олії до Індії зріс на 22% у річному обчисленні до 454 794 тонн у лютому, але був нижчим у березні, оскільки чутливі до ціни покупці скоротили покупки на тлі високих міжнародних цін, показали дані SEA 14 березня. Запаси в портах станом на кінець лютого впали до найнижчого рівня з травня 2021 року через купівлю з рук в руки у поєднанні з покращенням імпорту соєвої олії та збоєм у постачанні соняшникової олії від основного постачальника Індії, України, повідомляє SEA.

    За даними SEA, запаси харчових олій у різних портах станом на 1 березня становили 490 000 тонн, що є найнижчим показником з квітня 2021 року, коли запаси порту впали до 463 000 тонн.

    У SEA зазначили, що загальні запаси, а це показник, що є сумою запасів портів і ланцюжка розміщених замовлень, були наприкінці лютого на рівні 1,87 млн ​​тонн, що трохи вище в порівнянні з 1,86 млн тонн місяцем раніше.

    “Протягом наступних двох-трьох місяців ми продовжимо спостерігати подальше скорочення запасів у портах через вплив російсько-українського конфлікту на світову торгівлю олією, а також через посилення обмежень Індонезії на експорт пальмової олії, щоб вплинути на внутрішні ціни на харчові олії”, – сказав Адітья Джеріпотула, керівник відділу досліджень TransGraph Consulting.

    Імпорт пальмової олії склав 46% від загального обсягу імпорту харчової олії Індії у розмірі 983 608 тонн у лютому, порівняно з 44% місяць тому, оскільки імпорт соєвої та соняшникової олії також впав цього місяця, сказали в SEA.

    Традиційно найдешевші з комплексу рослинної олії, ціни на пальмову олію сходилися і спорадично перетинали ціни на соєву та соняшникову олію в останні чотири місяці через дефіцит виробництва в Малайзії та обмеження експорту в Індонезії.

    Майже всі інші великі експортери рослинної олії, такі як Аргентина, Канада та Україна, також зіткнулися зі скороченням постачання в останні кілька місяців, посиливши напруженість у зв’язку з міжнародною кризою постачання олії.

    Високі ціни можуть призвести до руйнування попиту, і очікується, що щорічний імпорт пальмової олії в Індію впаде до 6,9 млн. тонн у 2021-22 роках з 8,2 млн. тонн у 2020-21 роках, заявив аналітик і директор Godrej International Дораб Містрі. на конференції 9 березня повідомляє oilworld.ru із посиланням на S&P Global Platts.

    Альтернативи невизначені

    “Якщо конфлікт продовжиться, постачання соняшникової олії може скоротитися в наступні місяці, проте дефіцит соняшникової олії може бути заповнений за рахунок підвищення внутрішньої доступності соєвої та гірчичної олії”, – сказали в SEA.

    У лютому до Індії прибуло близько 152 000 тонн соняшникової олії, і аналогічна кількість, ймовірно, прибуде у березні, оскільки кораблі, які пішли до конфлікту, прибудуть до індійських портів у березні, сказали у SEA.

    У майбутньому ще належить з’ясувати, чи буде внутрішнього виробництва соєвої та гірчичної олії достатньо, щоб замінити щомісячний імпорт соняшникової олії, і чи будуть вони краще оцінені, ніж імпорт RBD [рафінованого, вибіленого, дезодорованого] олеїну, сказав Марчелло Култрера, менеджер з продажу та дилер деривативів у компанії Phillip Futures, що базується в Куала-Лумпурі.

    Внутрішні поставки гірчичної олії можуть покрити близько 100 000 тонн щомісячного дефіциту імпортної олії протягом наступних одного або двох кварталів, сказав Джеріпотула 14 березня.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.