• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аргентина припиняє реєстрацію експорту соєвої олії та шроту
    Опубликовано: 2022-03-25 10:40:02

    Аргентина припиняє реєстрацію експорту соєвої олії та шроту

    Аргентина — найбільший у світі експортер соєвого шроту та олії — припинила реєстрацію експортного продажу цих продуктів. Відповідну заяву зробив уряд американської країни в неділю, передає Reuters.

    Це рішення зупиняє продаж та експорт врожаю 2021/22 року, хоча фізичні поставки ще не стартували, бо не розпочався збирання сої.

    Ціни на ф’ючерси на соєвий шрот у США піднялися більш ніж на 2,2% після цієї заяви, тоді як ф’ючерси на соєву олію знизилися на 1,26%.

    За даними судноплавного агентства NABSA, у 2021 році середній щомісячний експорт з Аргентини становив 1,5 млн т шроту та 300 тис. т соєвої олії.

    За прогнозами Міністерства сільського господарства США, на країну припадатиме 41% світового експорту соєвого шроту та 48% світового експорту соєвої олії у 2021/22 сільськогосподарському році.

    Заступник міністра сільськогосподарських ринків Аргентини сказав у своїй заяві, що експортна реєстрація соєвої олії, соєвого шроту та інших супутніх продуктів буде негайно припинена, це відбудеться напередодні збору врожаю 2021/22 року, який розпочнеться найближчими тижнями. Згідно з урядовими даними, на сьогодні близько 5 млн т соєвої олії та інших побічних продуктів із сої врожаю 2021/22 року офіційно зареєстровано для експорту.

    Місцева палата переробників та експортерів олійних культур CIARA заявила, що уряд закрив експортну реєстрацію, оскільки, за твердженням палати, хотів підвищити мита на експорт «на два пункти».

    «Це повністю суперечить експортним інтересам Аргентини», — йдеться у повідомленні палати у Twitter і додається, що це вплине на доходи в іноземній валюті та зайнятість в агропромисловому ланцюжку.

    У заяві уряду не згадуються експортні мита, хоча вони вже давно створюють напругу у відносинах із фермерами та експортерами. Уряд, який уже давно намагається впоратися з високими боргами, потребує доларових доходів та податкових надходжень від продажу сої — основного експортного товару Аргентини, пише Reuters.

    Експорт соєвої олії та шроту з Аргентини нині оподатковується митом у розмірі 31%. Урожай сої в країні в 2021/22 році оцінюється в 40-42 млн т, хоча на початку року він сильно постраждав від посухи.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.