• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Казахстан не вводитиме обмеження на експорт пшениці
    Опубликовано: 2022-03-23 12:30:04

    Казахстан не вводитиме обмеження на експорт пшениці

    У Казахстані є достатній обсяг пшениці та борошна задля забезпечення внутрішніх потреб та закриття експортних контрактів. Введення обмежень на вивезення нині не планується. Про це заявив міністр сільського господарства Єрбол Карашукеєв.

    Запаси пшениці в Казахстані на сьогодні становлять 7,4 млн. тонн, з них 6 млн. тонн – продовольча пшениця. Крім того, є 144 тис. тонн муки, цього обсягу, за словами міністра, вистачить для внутрішнього споживання приблизно на 300 днів.

    «Ми завжди у будь-які роки забезпечували себе пшеницею, борошном та макаронними виробами. 6 млн тонн є, цього не тільки для внутрішньої потреби вистачить, ми також на свої експортні ринки постачатимемо і виконуватимемо всі свої контрактні зобов’язання щодо експорту зерна», – заявив Єрбол Карашукєєв.

    Він наголосив, що ситуація із зерном та іншими продуктами харчування в Казахстані повністю стабільна.

    Нагадаємо, Росія запровадила заборону на експорт пшениці до країн ЄАЕС, зокрема Казахстану. Слідом за цим ціни на пшеницю в Казахстані пішли вгору, збільшившись зі 122 тис. тенге/тонна до 128-130 тис. Борошномели виступили з проханням запровадити розглянути можливість введення в РК мит на експорт зерна.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.