• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю підскочили до максимуму з 2008 року
    Опубликовано: 2022-03-02 12:08:39

    Ціни на пшеницю 24 лютого сягали максимальної позначки більш ніж за 13 років – з червня 2008 року, що може посилити інфляційний тиск у всьому світі.

    Про це пише Bloomberg, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Економічну правду».

    Зростання котирувань березневих ф’ючерсів на пшеницю в Чикаго в ході торгів у четвер досягало 2,8%, до 9,6075 долара за бушель. Ціни досягли дозволеного біржею максимуму (для внутрішньоденних коливань), а потім пішли вниз і завершили день на позначці 9,3475 долара за бушель.

    У п’ятницю ф’ючерси подешевшали на 3,9% – до 8,9825 долара за бушель.

    Росія та Україна є великими світовими експортерами зернових культур, і війна між цими країнами ставить під загрозу стабільність постачання пшениці на світовий ринок, зазначають експерти.

    Котирування березневих ф’ючерсів на кукурудзу в п’ятницю знижуються на 2% – до 6,7675 долара за бушель. На день раніше вони підскочили більш ніж на 5%.

    Соєві боби подешевшали на 1,6%, до 16,28 долара за бушель, після підйому на 3% у четвер.

    На частку Росії та України припадає понад чверть світової торгівлі пшеницею, 20% продажу кукурудзи та 80% соняшникової олії.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.