• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Хмельниччині розводять рідкісні види страусів
    Опубликовано: 2022-02-16 16:01:41

    Рік тому хмельничанин Ігор Герасимчук започаткував племінну страусину ферму, яка знаходиться у передмісті Красилова на Хмельниччині. Чоловік – магістр біотехнологічних наук, проходив практику в Англії, де й захопився страусами. Про це повідомляє “Суспільне“, пише agronews.ua.

    За його словами, в Україні є лише дві великі племінні ферми страусів – у Львові та Дніпрі.

    Ігор Герасимчук розповідає, що страуси живуть парами або сім’ями, можуть доживати до 75 років, та плідний період триває 15 років. За сезон, каже, одна самка може відкласти до 40 яєць.

    Кожен птах на фермі має ім’я, каже чоловік. За його словами, у страусів різний характер, і якщо проводити з ними багато часу, то їх не важко розрізняти.

    Страуси полюбляють овочі та фрукти. Для своїх підопічних фермер готує суміші кормів та щоразу дає свіжу воду. Береже від протягів та стежить, аби не переїдали.

    «В нас племінна ферма, ми тримаємо вагу страуса до 120 кілограмів. Якщо самці набирають зайву вагу, то ламають лапи, якщо вага більше 120 кілограм. А це призводить до подальшої загибелі, кістки в них погано зростаються» – говорить Ігор Герасимчук.

    На фермі в чоловіка нині живе три види страусів: 16 чорноафриканських страусів, 6 австралійських ему і один американський нанду, альбінос.

    «Він дуже рідкісний, дуже важко його десь знайти купити. На весну має бути потомство страусенят маленьких нанду. Мають бути ще додатково види – сірі нанду і білі нанду-альбіноси», – розповідає Ігор Герасимчук.

    Птахи адаптовані до морозів. Сніг сприймають як розвагу, іноді його їдять. Для відвідувачів проводять екскурсії та дозволяють годувати птахів: “В Україні ніде таких немає екскурсій, щоб було саме три види страусів. Сніг їм подобається. Це для них така нова розвага, так само, як і дощ. Вони люблять дощ, всі лягають і на вулиці лежать”.

    Окрім страусів, на фермі живуть куріпки, перепілки, фазани та цесарки. У найближчих планах – закупити нових птахів – ківі, дрофу, павичів та глухаря. А ще, говорить Ігор Герасимчук, він мріє влаштовувати страусині перегони та відкрити кафе, де можна буде скуштувати яєшню.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.