• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Порт «Ніка-Тера» збільшить перевалку рідких добрив
    Опубликовано: 2022-02-18 13:21:10

    Порт «Ніка-Тера» збільшить перевалку рідких добрив

    Підприємство ввело в експлуатацію потужності одноразового зберігання карбамідно-аміачної суміші обсягом 6 тис. тонн, до кінця лютого планується їхнє збільшення до 15 тис. тонн.

    Врамках проєкту: проведено реконструкцію та розширення станції розвантаження вагонів під перевалку карбамідно-аміачної суміші (КАС) із залізничних цистерн на борт танкерів; прокладено два трубопроводи загальною протяжністю близько 1800 м для транспортування рідких добрив; в експлуатацію введено резервуари для накопичення та зберігання азотних добрив; вся технологічна інфраструктура для перевалки КАС утеплена та оснащена підігрівом. Інвестиції в проєкт склали понад 22,2 млн гривень.

    На першому етапі оптимізації процесу перевалки добрив створено потужності для одноразового зберігання 6 тис. тонн карбамідно-аміачної суміші, а вже до кінця зими планується майже триразове їх збільшення до 15 тис. тонн.

    «На світовому ринку спостерігається стрімке зростання споживання КАС серед аграріїв. Проаналізувавши тенденцію, було прийнято рішення поліпшити інфраструктуру, необхідну для перевалки рідких добрив на експорт. Всі елементи цього проєкту важливі, але особливо важливо, що ми створили потужності для одноразового зберігання рідких добрив. Це дає нам виробничу гнучкість, дозволяє більш ефективно обслуговувати клієнтів, які відправляють рідкі добрива в інші країни. Це крок, який в першу чергу збільшить експортні можливості українських виробників добрив. Ми й далі будемо розширювати асортимент вантажів, з якими працюємо. Швидка адаптація і модернізація потужностей під нові запити клієнтів вкрай важлива в умовах жорсткої конкуренції за вантажопотоки», – прокоментував СЕО порту «Ніка-Тера» Алім Агакішиєв.

    В рамках програми зі збільшення пропускної спроможності порту «Ніка-Тера», були побудовані та здані в експлуатацію залізничні колії, довжиною понад 23 кілометри з 12 централізованими та 42 ручними вузлами стрілочних перекладів. Збільшено кількість власних тепловозів до 10 одиниць. На підприємстві функціонує 5 спеціальних вагових комплексів для розвантаження вагонів. Для оптимізації логістичних операцій планується будівництво додаткових вагових залізничних комплексів. Також порт має власне локомотивне депо для технічного обслуговування та ремонту тепловозів.

    За оцінками аналітиків Group DF, український ринок споживає в рік близько 1,3 млн тонн КАС.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.