Україна до кінця поточного десятиліття наростить урожай та виробництво основних видів сільгоспсировини, що дозволить країні закріпити статус постійно зростаючого виробника та експортера зернових, олійних культур та олії, при цьому скорочення очікується у виробництві цукру, молока та яловичини.
Відповідні дані містяться у спільному звіті Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), повідомляє «ПроАго Груп» з посиланням на інформацію УЗА.
«Зростання врожаю кукурудзи в Україні прогнозується з 33,9 млн. тонн до 44 млн. тонн (+29,4%), пшениці — з 26 млн. тонн до 35,8 млн. тонн (+37,8%), олійних культур — з 22 млн. тонн до 26,2 млн. тонн (+19,3%)», — йдеться у звіті.
За вказаний період також очікується зростання виробництва рослинної олії з 6,8 млн. тонн до 8,4 млн. тонн (+22,1%), м’яса птиці — з 1,1 млн. тонн до 1,5 млн. тонн (+33,9%), свинини — з 0,7 млн. тонн до 0,8 млн. тонн (+15,5%), риби та морепродуктів — з 99 тис. тонн до 101 тис. тонн (+2%).
При цьому в Україні прогнозується скорочення виробництва до 2030 року молока з 9,8 млн. тонн до 8,9 млн. тонн (-9,1%), цукру — з 1,3 млн. тонн до 1,2 млн. тонн (-10,1%) та яловичини — з 0,3 млн. тонн до 0,3 млн. тонн (-10,8%).
Инф. proagro.com.ua
agrinews.com.ua