• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, чому українські фермери відмовляються вирощувати гречкус
    Опубликовано: 2022-01-28 18:05:36

    Ціна гречки в Україні на 50% залежить від постачання. В останні роки Росія, демпінгуючи, постачала власну гречку. Це призвело до того, що мотивацію українських фермерів було знищено і вони відмовилися від виробництва гречки. Про це розповів директор міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий. Про це повідомляє «Факти», пише agronews.ua.

    «Фактично, ціну формує врожай. Для потреб українців треба засівати 150 тис. га. Але зараз гречку вирощують лише «фанати» — бо витрати великі, а врожаю мало. Та й сама гречка вимогливіша за інші культури», — пояснив експерт.

    Наразі уряд ввів в дію програму дотацій для виробників гречки. Також введено обмеження торгової націнки на соціальні продукти, зокрема і гречку, в районі 10%.

    «Введення державної підтримки відновить внутрішнє виробництво гречки як мінімум для забезпечення українців вітчизняним продуктом», — розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.