• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові загрожує продуктовий дефіцит
    Опубликовано: 2022-01-28 14:06:18

    Загострення конфлікту та повномасштабне вторгнення Росії В Україну може призвести до продуктового дефіциту у всьому світі. Про це розповів акціонер ТІС Андрій Ставніцер у матеріалі «Якщо завтра війна. Дізнались в аграріїв, портовиків і трейдерів, як готуються до можливої агресії Росії» на Latifundist.com, пише agronews.ua.

    «Я хотів би, щоб ми не забували, що Україна — важливий учасник глобальної системи Food security. Ми третій у світі постачальник кукурудзи, четвертий — зерна. Багато транспортувань зернових зав’язані на порти Чорного моря. Будь-які затримки, збої, скасування постачання, як і санкції, однозначно призведуть до зростання цін на продовольство в усьому світі. А ціни у 2021 році вже зросли майже на 30%», — зазначив експерт.

    За його словами, на тлі ковідної кризи, на тлі регулярних збоїв торгового ланцюжка, вторгнення в Україну та воєнні дії на Чорному морі в буквальному сенсі загрожують продуктовим дефіцитом приблизно 400 млн людей у різних країнах світу.

    «Такий сценарій не потрібний абсолютно нікому», — додав Андрій Ставніцер, акціонер ТІС.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.