Дослідниця Інституту охорони здоров’я та соціального розвитку Фінляндії Ніїна Каартінен розповіла, що житній хліб є найкориснішим, тому що в ньому містяться особливо значущі харчові волокна. Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.
За словами фахівчині, житній хліб особливо важливий як джерело харчових волокон. У середньому жінки отримують 20% клітковини, а чоловіки 30% лише з житнього хліба. Крім клітковини у хлібі є такі мінеральні речовини як залізо, магній, цинк, мідь та йод, а також вітаміни групи В, тіамін та фолієва кислота.
Професор Університету Східної Фінляндії Мар’юк Колехмайнен уточнив, що корисні властивості житнього хліба допомагають знизити вироблення серотоніну в кишечнику, позитивно впливає на жировий та вуглеводний обмін, а також знижує ризик розвитку діабету другого типу та серцево-судинні захворювання.
“Житній хліб корисний і для здоров’я кишечника, тому що знижує ризик розвитку раку цього органу”, – додав дослідник.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua