• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо найкорисніший хліб
    Опубликовано: 2022-01-24 10:04:29

    Дослідниця Інституту охорони здоров’я та соціального розвитку Фінляндії Ніїна Каартінен розповіла, що житній хліб є найкориснішим, тому що в ньому містяться особливо значущі харчові волокна. Про це повідомляє healthinfo.ua, пише agronews.ua.

    За словами фахівчині, житній хліб особливо важливий як джерело харчових волокон. У середньому жінки отримують 20% клітковини, а чоловіки 30% лише з житнього хліба. Крім клітковини у хлібі є такі мінеральні речовини як залізо, магній, цинк, мідь та йод, а також вітаміни групи В, тіамін та фолієва кислота.

    Професор Університету Східної Фінляндії Мар’юк Колехмайнен уточнив, що корисні властивості житнього хліба допомагають знизити вироблення серотоніну в кишечнику, позитивно впливає на жировий та вуглеводний обмін, а також знижує ризик розвитку діабету другого типу та серцево-судинні захворювання.

    “Житній хліб корисний і для здоров’я кишечника, тому що знижує ризик розвитку раку цього органу”, – додав дослідник.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.