Коштовна ікра стерляді-альбіноса, або «золота» ікра – новий продукт для України. Але наразі її збут на внутрішньому ринку – неперспективна справа. Про це AgroTimes розповів Юрій Яременко, директор і співвласник компанії «Бестер» (Київська область), яка торік почала виробляти «золоту» ікру класичним методом забою, пишеa gronews.ua.
«Поціновувачі є, але вони не роблять погоди», – зауважив він.
Рідкісна ікра, 100-грамова баночка якої вартує 5 тис. грн, постачається до вітчизняних преміальних магазинів.
«Стерлядь-альбінос має ще й дуже смачне м’ясо, – додав Юрій Яременко. – Після видобування ікри з неї виробляють стейки (1,1 тис. грн/кг). Аби тільки риба була, бо охочі є».
Зараз «Бестер» працює над новим проектом – солоною скумбрією. Для цього використовується технологія сухого соління, яка вимагає кваліфікованих спеціалістів.
Нещодавно господарство облаштувалося на новому місці: змінило Трипілля на Ржищів, і тепер планує активізувати туристичну складову, організовувати екскурсії. Так, «Бестер» приєднався до гастроспільноти «Дороги вина та смаку Київщини».
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua