• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Херсонщині фермер вирощує рідкісні фрукти
    Опубликовано: 2022-01-16 11:04:31

    Роман Гнений з Херсона вирощує цитрусові й інші екзотичні фрукти різних сортів. Вони ростуть у теплиці цілий рік. Про це повідомляє kanaldom.tv, пише agronews.ua.

    Тропічний сад у теплиці площею 160 кв. м — це мрія садівника, що втілилася в реальність. З дитинства він хотів вирощувати екзотичні фрукти, і десять років тому розпочав справу.

    “Йду на ринок чи на базу, бачу — дуже смачний апельсин завезли. Збирав кісточки з нього, саджав, якась кісточка пропала, якась росла. І так, потихеньку, почав цим захоплюватися, саджав на підвіконні будинку, вже стало мало місця”, — поділився чоловік.

    З роками хобі перейшло з підвіконня до теплиці. Тепер там — десятки екзотичних рослин: мандарини, лимони, ананаси, апельсини та банани.

    “У мене в теплиці чотири сорти лимона, один сорт, який у нас заплодоносив із кісточки, три сорти мандарина, дуже смачні, й один сорт апельсина”, — розповів садівник.

    У теплиці Романа ростуть лимони розміром із гандбольний м’яч та вагою понад 0,5 кг. Температура у теплиці — 3-5 градусів тепла. Жодних хімічних добрив, повідомив садівник, — лише органіка та правильний полив.

    “Вони ж тропічні рослини, вони люблять вологість”, — зазначив він.

    Стежити за тропічним садом чоловікові допомагають донька та дружина.

    “Тато навчив мене багато чому: доглядати правильно рослини, правильно їх поливати, обрізати. Я відпочиваю після ліцею, це насправді навіть як релакс”, — розповіла донька садівника Ліза.

    Завдяки такому хобі, екзотичні фрукти на столі у сім’ї цілий рік. Зараз родять мандарини та лимони, незабаром садівник збиратиме врожай бананів.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.