• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інженери-землевпорядники зможуть вносити відомості до земельного кадастру
    Опубликовано: 2022-01-11 16:17:31

    Інженери-землевпорядники зможуть вносити відомості до земельного кадастру

    Розробники документації із землеустрою отримають можливість вносити відомості до Державного земельного кадастру самостійно.

    Кабінет Міністрів України встановив засади реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок. Постанова уже набула чинності.

    Про це розповів міністр агрополітики Роман Лещенко. Як йдеться в повідомленні, впровадження таких змін — завершальний і дуже важливий етап у радикальній дерегуляції земельних відносин і перетворенні Держгеокадастру на сервісний орган.

    Практично останнє «вузьке місце», яке дозволяло недобросовісним чиновникам створювати для громадян та бізнесу перешкоди у реалізації їх прав на земельні ділянки – це внесення відомостей до Державного земельного кадастру, насамперед, при державній реєстрації земельних ділянок.

    Пілотний проект ліквідує цей корупційний ризик. Розробники документації із землеустрою отримають можливість вносити відомості до Державного земельного кадастру самостійно. Процес реєстрації стане швидшим. Документи будуть розглядатися максимум впродовж 7 днів.

    Одночасно встановлюються відповідні процедурні запобіжники від зловживань — запроваджується добре збалансована система моніторингу за діяльністю сертифікованих інженерів землевпорядників. У разі виявлення порушення Закону Державний кадастровий реєстратор порушуватиме перед Держгеокадастром питання про скасування незаконного рішення інженера, а до вирішення питання фіналізувати внесення відомостей до кадастру буде неможливо. Водночас, процедура перевірки буде обмеженою в часі, і за відсутності реакції з боку державних органів протягом 7 днів блокування реєстрації автоматично зніматиметься.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.