• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як збільшити врожайність кукурудзи в 3 рази
    Опубликовано: 2022-01-07 14:06:44

    На зрошенні врожайність кукурудзи може зрости в 3 рази. Урожайність на зрошенні залежить не тільки від культури, а й від сорту, гібриду та погодних умов, які склалися у період вирощування. Так, минулого року на зрошенні урожайність кукурудзи зросла в 3 рази, а соняшнику — в 1,5-2. Про це розповів агроном з насінництва Придніпровського кластеру компанії «Кернел» Сергій Дармограй в матеріалі «Як отримати втричі більшу врожайність кукурудзи: як у Кернелі заробляють «на воді» на Latifundist.com, пише agronews.ua.

    «Що нам дає зрошення? По-перше, воно дозволяє нам максимально ефективно використовувати площі під насінництвом і отримувати стабільний урожай навіть за несприятливих погодних умов. По-друге, це ще й гарантія для наших партнерів, оригінаторів насіння, що ми виконаємо всі виробничі плани», — зазначив директор Придніпровського кластера «Кернел» Михайло Петров.

    З його слів, проєкт зі зрошення починали у 2014 р. з 600 га і поступово розрослися до більш ніж 2,2 тис. У 2022 р. у кластері планують розширити поливні площі ще на 600 га. Для цього закупили 6 фронтальних машин, із яких 2 — Variant Irrigation.«Раджу тим, хто тільки планує інвестувати в зрошувальну техніку, відвідати виробництво постачальника й поспілкуватися з першими особами. Як керівник української компанії я вважаю, що бізнес має підтримувати українське виробництво. Ми віримо в те, що машини Variant Irrigation будуть не гірші, а можливо, у дечому навіть кращі від їхніх найближчих конкурентів зі США. Саме тому дали «зелене світло» якісному українському виробникові», — пояснив свій вибір Михайло Петров.

    В Variant Irrigation спеціально для «Кернела» розробимо програмне забезпечення, яке дозволяє керувати фронтальною зрошувальною установкою за допомогою GPRS-системи, після встановлення якої зникає потреба у вирівнюванні системи по канавці або кабелю. Крім того, GPRS-система забезпечує точність та ефективність зрошення, адже оператор завжди в курсі місцезнаходження зрошувальної установки.«У світі таке програмне забезпечення надають тільки 2 американські компанії. Ми будемо третіми та першими в Україні. Вдячні компанії «Кернел», що дозволила нам провести цей експеримент на своїх потужностях», — розповів власник Variant Irrigation Данііл Шуфані.

    Також в «Кернел» вже прорахували, що термін окупності інвестицій у зрошення через призму вирощування товарної кукурудзи складає 6-8 років.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.