• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З січня 2022 року очікується ріст цін на кукурудзу та пшеницю
    Опубликовано: 2022-01-04 15:09:18

    З січня 2022 р. очікується ріст цін як на кукурудзу, так і на пшеницю. Таку думку висловив директор аграрного напрямку «УДГ Трейдинг» Михайло Тимощук у матеріалі «Ворожимо на зерновій гущі, або Що буде з цінами на сільгосппродукцію у 2022 році» на Latifundist.com, пише  agronews.ua.

    За його словами, найімовірніше, на ринок будуть впливати ті самі чинники, які впливали протягом 2021 р. А саме:

    -кількість і якість врожаю, зокрема кукурудзи в Америці;

    -квотування й можлива заборона експорту зерна з Росії;

    -загалом світовий попит на продовольчу кукурудзу та пшеницю;

    -глобальні геополітичні моменти у 2022 р.

    Водночас менеджерка з розвитку бізнесу «Maxigrain» Олена Нероба, коментуючи прогнози ціноутворення на зерновому ринку в першій половині 2022 р., зазначила, що ситуація буде нагадувати цінове плато (різких коливань цін не прогнозується — прим.ред.) Вона акцентувала, що наразі кукурудза нікому не потрібна й попит на неї мінімальний. А от пшениця виглядає в очах імпортерів більш привабливою.

    «‎Зараз кукурудза нікому не потрібна, попиту на неї немає. Що стосується пшениці, то пропозиція є. Наприклад, Австралія виходить на ринок з рекордним урожаєм. Аргентина також не відстає. Якщо говоримо про більш довгострокову перспективу, то ключову роль будуть відігравати баланс попиту та пропозиції і зменшення інфляції», — пояснила експертка.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.