• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробники м'яса птиці попередили про зупинку підприємств через високі ціни на газ
    Опубликовано: 2022-01-04 12:07:17

    Сім компаній з асоціації Союз птахівників України звернулися з листом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра агрополітики Романа Лещенка з вимогою втрутитися у ситуацію з високими цінами на газ, через які компанії змушені найближчим часом зупиняти виробництво. Текст листа опубліковано на сайті асоціації.

    "Постачальники газу пропонують птахівникам ціни на січень у розмірі 59-60 грн за кубометр, що є непідйомним рівнем і загрозою для всієї галузі. Більшість господарств просто не мають коштів для попередньої оплати необхідних обсягів газу", – йдеться у листі.

    Газ є основним енергоносієм, що використовується у виробничому процесі. Якщо ціни на газ у вересні в середньому становили 22,86 грн за кубометр, то в грудні вже 34,5 грн, що позначилося на собівартості продукції, пояснюють в асоціації.

    Ще у першому кварталі 2020 року частка енергоносіїв у собівартості кілограма продукції птахівництва становила 1,6 грн, у першому кварталі зросла до 2,11 грн, у листопаді склала вже близько 4 грн, а у грудні злетіла до 6,4 грн.

    Ціна у 60 грн із ПДВ за кубометр відповідатиме 14 грн частки енергоносіїв у кілограмі собівартості продукції, уточнюють в асоціації.

    За таких показників у підприємств просто не буде іншого вибору, окрім скоротити або повністю зупинити виробництво, що призведе до масової загибелі птиці від замерзання, так само як і масових звільнень працівників, резюмують в асоціації.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.