• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рентабельність вирощування пшениці та ячменю суттєво знизилась
    Опубликовано: 2022-01-02 11:04:56

    Виробництво пшениці та ячменю в Україні знизилось. Цьому сприяло зниження рентабельності цих культур. Натомість, виробництво кукурудзи значно зросло. Про це повідомляє SuperAgronom.com, пише agronews.ua.

    Вибираючи культуру для вирощування аграрії, як правило, орієнтуються на наступні чинники:

    прибутковість;
    наявність стабільного попиту;
    рівень цін на ринку.

    «Так, завдяки високій конкуренції на зовнішніх ринках пшениця та ячмінь стали менш прибутковими культурами, що сприяло зменшенню посівних площ та обсягу виробництва. Натомість, основною зерновою культурою в Україні стала кукурудза, виробництво якої зросло в кілька разів», — зазначається в інфографіці.

    Така тенденція була спричинена зміною структури посівних площ, а також зміною клімату та підвищенням ефективності виробництва шляхом використання біль якісних ЗЗР, добрив, насіння, тощо.

    У розрізі зернових культур зміна обсягів виробництва за 30 років незалежності України була наступною:

    пшениця — виробництво зменшилось на 16%;
    ячмінь — зменшилось на 14%;
    кукурудза — збільшилось на 545%.

    Середня врожайність пшениці та ячменю знизилась, а кукурудзи — значно зросла.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.