Рентабельність вирощування пшениці та ячменю суттєво знизилась

02 янв, 11:04

Виробництво пшениці та ячменю в Україні знизилось. Цьому сприяло зниження рентабельності цих культур. Натомість, виробництво кукурудзи значно зросло. Про це повідомляє SuperAgronom.com, пише agronews.ua.

Вибираючи культуру для вирощування аграрії, як правило, орієнтуються на наступні чинники:

прибутковість;
наявність стабільного попиту;
рівень цін на ринку.

«Так, завдяки високій конкуренції на зовнішніх ринках пшениця та ячмінь стали менш прибутковими культурами, що сприяло зменшенню посівних площ та обсягу виробництва. Натомість, основною зерновою культурою в Україні стала кукурудза, виробництво якої зросло в кілька разів», — зазначається в інфографіці.

Така тенденція була спричинена зміною структури посівних площ, а також зміною клімату та підвищенням ефективності виробництва шляхом використання біль якісних ЗЗР, добрив, насіння, тощо.

У розрізі зернових культур зміна обсягів виробництва за 30 років незалежності України була наступною:

пшениця — виробництво зменшилось на 16%;
ячмінь — зменшилось на 14%;
кукурудза — збільшилось на 545%.

Середня врожайність пшениці та ячменю знизилась, а кукурудзи — значно зросла.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/330721.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM