• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрзалізниця збила ціну на перевезення зерна
    Опубликовано: 2021-12-13 16:03:16

    Після старту аукціонів на перевезення зерна «Укрзалізницею» та рекордного врожаю кукурудзи в жовтні на вагони з’явився чималий ажіотаж. Вартість за 10 днів виросла з 1220-1250 грн до 5950 грн. Тому в керівництві вирішили виставляти лоти наперед — в листопаді з подачею на грудень, що допомогло збити ціну і заспокоїти ринок. Про це йдеться в матеріалі «Перевезення вантажів Укрзалізницею: нові правила і що з цінами на зерновози» на Latifundist.com, пише  agronews.ua.

    Проблема полягала в тому, що парк «Укрзалізниці» нараховує 7 тис. зерновозів, а за добу інфраструктура підприємства дозволяє вантажити 2-2,4 тис. вагонів або 3,5-4,4 млн т зернових за місяць. Проте в зв’язку з рекордним врожаєм кукурудзи, попит в кілька разів перевищив можливості, що і викликало ажіотаж на ринку.

    « У жовтні з’явився ажіотаж на вагони. Вартість за 10 днів виросла з 1220-1250 грн до 5950 грн. Така ціна виникла через диспропорцію нашої перевізної здатності (близько 4 млн т на місяць) і рекордним врожаєм кукурудзи (близько 50 млн т)», — розповів заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

    Він додав, що вихід знайшли дуже швидко: вирішили виставляти лоти наперед — в листопаді з подачею на грудень. Тобто з терміном подачі вагонів в 1 місяць.

    «Якщо 1 листопада ціна була 6 тис. грн за вагон, то після того, як почали виставляти вагони наперед, ставка плавно почала зменшуватися та вже в період 16-26 листопада складала 2200-2800 грн. Наразі на грудень продані лоти з маршрутними відправками (50 вагонів) у кількості 450 вагонів щодобово. У такий спосіб УЗ збила ціну і заспокоїла ринок», — розповів представник УЗ.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.