• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зернотрейдери розповіли, як змінилися ціни на ринку українського зерна
    Опубликовано: 2021-12-07 12:25:54

    Зернотрейдери розповіли, як змінилися ціни на ринку українського зерна

    Станом на 2 грудня гривневі ціни попиту CPT-порт на продовольчу пшеницю у глибоководних портах зменшились на 150 грн за т у порівнянні з минулою п’ятницею, у доларовому еквіваленті зниження відбулось на $8-10 за т. 

    Таку думку висловили аналітики компанії G.R. Agro.

    Відзначається, що попри досить значну покупку GASC’у та сьогоднішній тендер Тунісу, ситуація з Omicron, яка почалась ще минулої п’ятниці, тисне на ціни.

    «ABARES збільшив прогноз урожаю пшениці в Австралії до рекордних 34,4 млн т. Також погода в Австралії покращилась, що зменшило ризики щодо якості врожаю. Цей фактор може тиснути на ціни, у той час, як тендер Саудівської Аравії може стримати падіння», — наголошують у G.R. Agro.

    За словами аналітиків, на експортному ринку фуражної пшениці спостерігалося зниження цін під натиском сусідніх ринків.

    Прогнози експертів свідчать, що сигнали зі сторони ринку пшениці та кукурудзи будуть направляти ціни.

    «Станом на 2 грудня, ціни попиту на українську кукурудзу CPT глибоководні порти зменшились на $3 за т в порівнянні з минулою п’ятницею — $269 за т на фоні збільшення кількості пропозицій і невеликому попиту. Експортери поки чекають на подальше зменшення цін і не спішать укладати угоди на купівлю», — коментують аналітики.

    Активність імпортерів на ринку кукурудзи в Україні, за прогнозами експертів, буде виступати головним фактором корегування цін.

    «Ціни попиту на український ячмінь CPT глибоководні порти залишились на тому ж рівні проти минулої п’ятниці. На фоні інших ринків ціни на ячмінь падають не так стрімко через обмежену пропозицію (на 24 листопада експорт ячменю склав 81% від прогнозу)», — акцентують в G.R. Agro.

    Попит зі сторони Тунісу та Йорданії може надати підтримку цінам на український ячмінь, підсумовують аналітики.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.