• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пальне в Україні: аналітики прогнозують подальше зниження
    Опубликовано: 2021-12-07 08:21:03

    Ціни на пальне в Україні: аналітики прогнозують подальше зниження

    Мінекономіки знизило граничні ціни на бензин на 1,27 грн/л, а на дизпальне — майже на 60 коп/л. Відтепер середню вартість 1 літра дизельного пального становить 23,27 грн, а 1 літр бензину — 25,88 грн.

    Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

    Згідно з повідомленням, зниження граничних цін запроваджене відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України.

    За словами директора «Консалтингова група А-95» Сергія Куюна, зниження цін на пальне — це відповідь на охолодження світового ринку енергоресурсів.

    «Ціни там відчутно просіли. Якщо на піку ціна нафти становила $85 за тонну, то нещодавно ціна впала до $73. А зараз вона — $75. І ми відчуваємо падіння на нашому внутрішньому ринку», — відзначив Сергій Куюн.

    За прогнозом Сергія Куюна, у грудні автомобілістам турбуватися нем про що. Після рекомендацій Мінекономіки ціни на дизпальне на АЗС не тільки не підвищуватимуться, а й почнуть знижуватися.

     

    «Грудень відбудеться під знаком зниження цін на пальне. Якщо, звісно, не з'явиться жодних форс-мажорних обставин», — підкреслив Сергій Куюн.

    Нагадаємо, що швейцарська компанія Clariant, яка займається інвестиціями у будівництво підприємств, що працюють на альтернативних джерелах енергії, зацікавилася Україною як місцем для інвестування у будівництво подібних підприємств.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.