• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо ягоди, які найвигідніше вирощувати в Україні
    Опубликовано: 2021-12-03 10:06:40

    Ягідний та плодоовочевий бізнес набуває популярності в Україні. Методом спроб, невдач і успіхів, українські виробники отримують сертифікати, організовують переробку та доробку, виходять на експортні ринки. Цей напрямок цікавий і тим, що тут можуть працювати як великі компанії, так і малі фермери. Утім, для досягнення успіху варто враховувати тенденції на ринку. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

    Наразі серед ягід особливо популярні малина та смородина, а серед кісточкових – деякі сорти слив та вишні. Але як вишню, так і малину наразі вигідніше вирощувати для заморожування, повідомляє AgroTimes. А щодо слив, то більш популярні сорти округлої форми, а от на так звану “угорку” попит низький.

    “Смородину в свій час багато корчували, і зараз цього продукту не вистачає на ринку. Малина була і буде вигідною, особливо зараз, коли є заморозка. Але її потрібно мати нормальний вал по неї. Якщо ми маємо низьку врожайність, то там не буде низької собівартості. Ще можна розвивати такі нішеві продукти, як журавлина, актинідія, жимолость але їх дуже мало, але вони можуть підійти для маленьких фермерів”, – зазначає Володимир Воєводін, експерт компанії BASF, екс-голова Державного комітету України із земельних ресурсів.

    Нагадаємо, експорт ягід активно розвивається. США та Канада є найбільшими світовими імпортерами замороженої малини. У жовтні українським виробникам вперше вдалося потрапити на ці ринки. Вихід на прямі постачання замороженої малини в країни з високим рівнем імпортних цін на цю ягоду є дуже важливим кроком для подальшого розвитку ягідного бізнесу в Україні.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.