• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи вийде Україна в десятку світових лідерів виробництва молока
    Опубликовано: 2021-11-19 12:08:09

    За останні 12 років в Європейському Співтоваристві не збудовано жодної нової молочної ферми. В Новій Зеландії – гіганті молочної індустрії – говорять про примусове скорочення виробництва молока. Одночасно в Україні, в тому числі серед учасників Асоціації виробників молока, є господарства, які будують нові молочнотоварні ферми в Тернопільській, Чернігівській, Херсонській, Черкаській областях. І таких господарств стає все більше, пише пресслужба АВМ, пише agronews.ua.

    Факторами успіху лідиручих молочних країн є:

    -ефективність та продуктивність виробництва,
    -контроль безпечності та якості молока,
    -держпідтримка та національний протекціонізм,
    -вигідна географія, природно-кліматичні резерви розвитку.

    Останній з них уже подарований Україні. Решта – цілком досяжні і залежать від згуртованості вітчизняних виробників, їх бажання працювати, впроваджувати кращі технології та захищати свої інтереси.

    На фоні зростаючих ринків збуту та логістичних переваг, Україна має ще один вагомий плюс – відносно низьку собівартість виробництва молока. Однак, без якості та безпечності молочної продукції, її обсягів та стабільності поставок, вихід на експортні ринки не можливий.

    Тому сміливо констатуємо, що вітчизняний молочний сектор розвивається, тектонічними кроками рухається вперед і Україна має всі шанси увійти в ТОП-10 найбільших виробників молока та молочної продукції.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.