• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На ринку з’явився унікальний сир для веганів
    Опубликовано: 2021-11-19 11:02:53

    Сінгапурська компанія Sophie’s BioNutrients спільно з американським гігантом інгредієнтів Ingredion створили новий безмолочний сир з мікроводоростей. Сир не тільки має гострий смак і тягнеться, як справжній, але й багатий вітаміном В12. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

    Його виготовили на основі альтернативного молока Sophie’s BioNutrients, створеного з мікроводоростей, які вирощують у власних біореакторах.

    У якості поживного середовища для росту мікроводоростей біореактори сінгапурського стартапу використовують місцеві харчові відходи.

    Частіше всього це окара — побічний продукт виробництва тофу, патока з цукрових заводів і відпрацьоване зерно пивоварень.

    Після збирання мікроводоростей їх перетворюють на білкове борошно нейтрального кольору, з якого потім виготовляють альтернативні молочні і м’ясні продукти.

    Останню розробку представили у двох варіантах. Перший — імітує напівтвердий чеддер, який можна різати чи терти, він гарно плавиться. Другий — веганська сирна паста.

    «На сьогодні більшість рослинних сирів роблять на основі горіхів або сої, що робить їх використання обмеженим чи неможливим для людей, які страждають алергією», — пояснює Юджин Ванг, генеральний директор Sophie’s BioNutrients.

    Сир з мікроводоростей не містить алергенів та має вищий вміст білка, ніж більшість доступних безмолочних альтернатив, додав він.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.