• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На тлі дефіциту зерновозів УЗ відвантажила рекордний обсяг зернових у жовтні
    Опубликовано: 2021-11-16 10:06:02

    Середньодобове навантаження зерна на залізничному транспорті за жовтень 2021 року становило 131 400 тонн. Це найбільший показник за останні 10 років, повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця".

    У повідомленні зазначається, що перевезення зерна зросло до 3,8 млн тонн, що на 8,1% вище за аналогічний показник 2020 року.

    Влітку цього року УЗ заявляла, що вагонів-зерновозів у власності компанії не вистачає для задоволення потреб ринку. При цьому зернотрейдери нарікали на надання преференцій з боку компанії при розподілі таких вагонів окремим учасникам ринку. У зв'язку з цим УЗ вирішила розподіляти послугу перевезення вантажів через систему "Прозорро.Продажі". Перший такий аукціон відбувся у серпні. Таким чином, компанія намагається ліквідувати можливі зловживання при розподілі вагонів, у тому числі зерновозів.

    За прогнозами Європейської Бізнес Асоціації, УЗ доведеться списати 62% напіввагонів та 100% зерновозів (понад 11 000 одиниць) зі свого рухомого парку протягом наступних восьми років. Через це вагони, які залишаться, можуть суттєво подорожчати.

    Анна Лыса-Кузмич

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.