• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна посіла друге місце у світовому рейтинзі з виробництва гарбузових культур
    Опубликовано: 2021-10-16 11:08:42

    Україна займає 2-ге місце в рейтингу найбільших виробників продукції родини гарбузових (куди входять гарбуз та кабачки), поступаючись лише Китаю (дані ФАО, 2019 р). Про це йдеться повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу», пише agronews.ua.

    Як зазначається, вирощування гарбузів широко розповсюджене в Україні завдяки своїй невибагливості до обробки ґрунту та значній кормовій і харчовій важливості.

    За даними Державної служби статистики України, в 2020 році українським господарствам вдалось виробити близько 650 тис. т гарбузів, що на 9% нижче аналогічного показника минулого року.

    «Зменшення обсягів виробництва відбулося як за рахунок скорочення посівних площ під даною культурою, так і зменшення врожайності. Варто відмітити, що гарбузи переважно вирощуються в господарствах населення. На промислові та фермерські господарства припадає лише 2% вирощених в Україні гарбузів», — розповіла аналітик УКАБ Світлана Литвин

    Зовнішня торгівля гарбузами розвинена слабо. Імпортні відвантаження практично відсутні, а от експорті поставки хоча і зросли минулого року в 3,2 рази до 2 тис. т, але не перевищують 0,3% загального обсягу вироблених в Україні гарбузів. Основними країнами-імпортерами українських гарбузів є: Великобританія (62% експортної виручки), Румунія (19%) та Молдова (4%).

    «Цього року очікується кращий врожай гарбузів у порівнянні з минулорічним, в першу чергу за рахунок кращої врожайності», — прогнозують експерти.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.