Через те, що два останні сезони виявилися прохолоднішими, перці у фермерів Андрія та Сергія Павлюків із волинського міста Рожище не вродили, хоча перед тим дозрівали. Тож сільгоспвиробники вирішили більше не ризикувати. Про це повідомляє журнал «Плантатор», пише agronews.ua.
«Якщо чесно, то з перцем ми мучимось, – зізналися фермери. – Садимо його останній рік».
Почали займатися культурою задля експерименту: побачили, що на ринку торгують ним закарпатські фермери.
«Перцю на Волині надто холодно у відкритому ґрунті, – кажуть вони. – От у закритому — інша справа. Висіваємо насіння в теплиці. Розсаду пересаджуємо у відкритий ґрунт через 60 днів. Першого року, до слова, у нас був хороший урожай».
Тоді вродили перці всіх кольорів: і червоного, і жовтого, і бурого, м’ясисті, з товстими стінками. Якраз було спекотне літо. Потім два сезони були прохолодними, тож нічого толком не вродило.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua