• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено оновлені ціни на ячмінь
    Опубликовано: 2021-09-24 11:07:17

    Вчора турецька агенція ТМО придбала на черговому тендері 260 тис т фуражного ячменю з поставкою в жовтні за середньою ціною 304,79 $/т CFR, яка на 4,79 $/т перевищує ціну закупівлі на попередньому тендері 7 вересня та на 15 $/т – на тендері 20 серпня. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Туреччина активно купує ячмінь на тлі зменшення власного виробництва та досить низьких цін на чорноморський ячмінь, які залишаються на 5-10 $/т нижчими, ніж на фуражну кукурудзу, та на 20-25 $/т нижчими, ніж на фуражну пшеницю.

    Після скасування відправки до Китаю близько 400 тис т ячменю, в Україні виник надлишок його пропозицій. Тому деякі трейдери припинили закупівлю ячменю, що призвело до зниження експортного попиту та цін.

    Проте Україна активно експортує ячмінь і вже відвантажила 3,23 млн т, що на 22% перевищує торішні темпи. Ще 400 тис т номіновані до відправлення найближчим часом. Очікується, що у 2021/22 МР Україна експортує 5-5,5 млн т ячменю у порівнянні з 4,2 млн т у попередньому сезоні.

    Закупівельні ціни на ячмінь в українських портах за тиждень виросли до 7400-7550 грн/т або 240-247 $/т на тлі зменшення обсягів пропозицій та зростання цін на пшеницю й кукурудзу. Частина виробників відкладає продаж ячменю до весни, тому трейдерам буде складно придбати потрібні для експорту великі партії. Зафіксоване збільшення попиту на український ячмінь з боку китайських покупців поки не вплинуло на закупівельні ціни.

    В Росії станом на 20 вересня з 7,4 млн га або 93% площ намолочено 17,8 млн т ячменю. Зниження врожаю у порівнянні з минулим роком на 3 млн т призведе до зменшення експорту ячменю в поточному сезоні.

    Ринок ячменю залишається під тиском низького попиту з боку Китаю та Саудівської Аравії, але зменшення пропозицій змусить покупців найближчими місяцями активізувати закупівлі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.