• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання цін на пальмову олію утримує ціни на соняшникову олію від падіння
    Опубликовано: 2021-09-13 11:09:19

    Підвищення цін на пальмову олію на 7,2% протягом тижня суттєво підтримало ціни на соняшникову олію, які почали опускатися під тиском сезонного збільшення пропозицій та низької ціни закупівлі на останньому тендері в Єгипті. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Жовтневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора виросли на 2% до 4478 рінггитів/т або 1078 $/т, додавши за тиждень 7,2% ціни, на даних про активізацію Індією імпорту у серпні та чутках про можливе зниження мита на імпорт продовольчих олій в Індії.

    У серпні Індія збільшила імпорт пальмової олії на 84% до 850 тис т після того, як уряд знизив до кінця вересня імпортне мито на сиру пальмову олію та до кінця року зняв обмеження на імпорт рафінованої пальмової олії та олеїну, щоб знизити внутрішні ціни на продовольчі олії. При цьому імпорт дорожчої соєвої олії у порівнянні з липнем скоротився з 380 до 175 тис т, а соняшникової – до 65 тис т.

    Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго слідом за цінами на сою вчора впали ще на 0,5% до 1262 $/т, втративши за місяць майже 5% на тлі низького попиту.

    На біржі в Даляні ф’ючерси на пальмову олію виросли на 0,6% до 1306 $/т, тоді як на соєву впали на 0,2% до 1422 $/т.

    Ціни попиту на українську соняшникову олію з поставкою у вересні – жовтні виросли до 1250-1260 $/т FOB за підтримки ринку пальмової олії, а ціни пропозицій сягнули 1300 $/т FOB. Затримка збирання соняшника уповільнює сезонне збільшення пропозицій насіння.

    Ринок пальмової олії отримуватиме підтримку від стабільно високих цін на нафту, на які впливають декілька чинників: збільшення імпорту Китаєм, скорочення поставок з Лівії, зупинки роботи переробних та видобувних підприємств у Мексиканській протоці США на тлі збільшення запасів на танкерах.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.